Zoeken:

Duurzaamheid

Hergebruik

De krant is al sinds mensenheugenis ‘kampioen hergebruik’: denk maar aan de kranten-achter-het-behang, kranten als verpakking of kranten die worden gebruikt voor allerlei huishoudelijke klusjes. En ook daarna is recycling van krantenpapier nog steeds mogelijk.

Krantenpapier

Naast papier uit de recyclingindustrie wordt – onder strenge voorwaarden – ook nieuw krantenpapier gebruikt. Voor elke gekapte boom, waarvan houtvezels worden gebruikt voor papier, worden twee nieuwe bomen geplant. Ook papierafval uit ons drukproces wordt weer in recycling gebracht. De door Mediahuis Noord gebruikte inkten kunnen bij hergebruik worden gescheiden van het papier.

FSC ®

Mediahuis Noord Grafisch Bedrijf is FSC ® gecertificeerd. Je kunt je producten ook laten drukken op speciaal FSC ® papier. FSC ® papier wordt geproduceerd uit goed beheerde bossen, waarbij voldaan is aan de hoogste eisen op sociaal, milieuvriendelijk en economisch gebied.

Klik hier om meer te lezen over het keurmerk

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De krant is het meest milieuvriendelijke stukje drukwerk. Daarnaast is er bij Mediahuis Noord Grafisch Bedrijf aandacht voor maatschappij en duurzaamheid: onze bedrijfsvoering heeft respect voor de sociale kant en ecologische randvoorwaarden. Wij zijn gevestigd in het mooiste deel van Nederland en we spannen ons in om dat zo te houden, mede door de bijzondere positie die onze kranten innemen binnen de samenleving.

Duurzaam inkopen

Ministeries en Overheidsinstellingen hebben uitgebreide criteria opgesteld, waaraan bedrijven moeten voldoen bij aanbesteding van opdrachten voor de productie van drukwerk. Mediahuis Noord Grafisch Bedrijf voldoet aan al die specificaties en de omvangrijke programma’s van eisen; daarom verzorgen we het drukken van kranten en publicaties voor vele gemeenten, provincies en andere (semi-)overheidsinstellingen.

We helpen je graag!

Meer weten over duurzaamheid en hoe wij hier mee omgaan? Benieuwd hoe we kunnen samenwerken? Neem vrijblijvend contact met één van onze adviseurs.

Contact